Bevolkingsgroei

www.theworldcounts.com

Een duurzame planeet door het eten van insecten

Minimale ecologische impact met maximale voedingswaarde

In 2050 zijn er naar schatting 9 miljard mensen op de wereld. Met een steeds groeiende wereldbevolking is het onmogelijk om in de stijgende vraag naar dierlijke eiwitten te voorzien. Insecten zijn daarin de oplossing. Door hun snelle groei en zeer gering verbruik van voedsel en water leveren ze een enorme besparing op ten opzichte van de huidige vleesproductie. Bovendien gaan we voedselverspilling tegen, want insecten leven voornamelijk op reststromen van de voedingsindustrie die nu worden weggegooid. Daarnaast stoten ze haast geen broeikasgassen uit en hebben ze veel minder land en ruimte nodig. Met insecten zetten we een enorme stap naar een duurzame wereld!

 

 

Insecten eten gezonder, duurzamer, voedzamer en lekker!

 

 

Het voedsel van de toekomst!

Insecten bevatten meer eiwitten dan vlees. Meer Omega 3- en 6- vetten dan de meeste vis. Alle 20 aminozuren, inclusief de 8 essentiële, vitamine A, B1, B2, B11, B12 en D. Insecten zijn rijk aan ijzer, calcium, zink, kalium, fosfor, selenium en magnesium. Hun exoskelet bestaat uit chitine wat sterke prebiotische eigenschappen heeft en een gunstige invloed heeft op de darmflora en wat stress- en cholesterolverlagend werkt. Daarnaast bevat chitine veel antioxidanten die vrije radicalen verbinden waardoor kankercellen minder snel kunnen ontwikkelen. Bovendien wordt het gebruikt om obesitas tegen te gaan. Daarnaast stimuleert het de verjonging van je huid. Insecten zijn makkelijk te verwerken en ook nog eens heel lekker!

 

Eiwitten
Volgens diverse voedingsonderzoeken zijn insecten rijk aan tot wel 70% aan eiwitten en bevatten ze alle 8 essentiële aminozuren.

Bron

 

Vetten
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat insecten gezonde vetzuren als linolzuur en omega 3 en omega 6 bevatten.


Bron

 

Vitamines
Vitamines zijn essentieel voor onze gezondheid. In insecten zitten belangrijke vitamines A, B1, B2, B11, B12 en zelfs vitamine D.  


Bron

 

Mineralen
Mineralen zijn onmisbaar in ons lichaam voor een goede gezondheid. In insecten zit meer ijzer dan in spinazie, meer kalium dan in bananen en meer calcium dan in melk.


Bron

 

Gezond darmbioom
Uit onderzoek is gebleken dat het eten van insecten kan helpen om een ​​gezond darmbioom te behouden. Het exoskelet van een insect bestaat uit chitine. Chitine bevat chitosan. Chitosan heeft prebiotische eigenschappen, het remt slechte bacteriën en stimuleert de goede bacteriën.

Bron

 

Antioxidanten
Insecten bevatten veel antioxidanten. Antioxidanten helpen je lichaam te beschermen tegen celbeschadiging die veroorzaakt wordt door vrije radicalen (instabiele moleculen). Dit kan de groei van kankercellen remmen.

Bron

 

Voedselallergieën
Het consumeren van insecten of insectenproducten wordt afgeraden voor mensen die allergisch zijn voor schaal- en schelpdieren- of huisstofmijt.

 

En wist je dit?

 

Krekels bevatten 2x zoveel ijzer als spinazie!